Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Αλλαγές στο Ωρολόγιο Πρόγραμμα της Α' και της Β' Λυκείου

Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ του νέου Ωρολογίου Προγράμματος της Α' και της Β' τάξης του Ημερήσιου και του Εσπερινού Γενικού Λυκείου που θα ισχύσει από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Σε σχέση με τα μέχρι τώρα ισχύοντα υπάρχουν οι εξής αλλαγές:

Στην Α' τάξη του Ημερήσιου Γενικού Λυκείου:

  • Προστίθεται το μάθημα των Αρχών Οικονομίας (που υπήρχε στο πρόγραμμα της Α' Λυκείου μέχρι τη σχολική χρονιά 2010-11).
  • Για το μάθημα της Ερευνητικής Εργασίας (Project) διατίθενται 2 ώρες (έναντι 3 που υπήρχαν φέτος).
  • Το σύνολο των ωρών διδασκαλίας ανά εβδομάδα μειώνεται σε 32 από 33.

Στη Β' τάξη του Ημερήσιου Γενικού Λυκείου:
  • Στα μαθήματα Γενικής Παιδείας, το μάθημα της Ερευνητικής Εργασίας (Project) αντικαθιστά το μάθημα "Πολιτική και Δίκαιο" με 2 ώρες διδασκαλίας την εβδομάδα.
  • Οι μαθητές της Θεωρητικής Κατεύθυνσης, θα μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα στα μαθήματα "Πολιτική και Δίκαιο" και "Αρχές Φιλοσοφίας" (μέχρι τώρα ήταν υποχρεωτικό το μάθημα των Αρχών Φιλοσοφίας), με 2 ώρες διδασκαλίας την εβδομάδα.
  • Τα μαθήματα Επιλογής από τα οποία οι μαθητές μπορούν να επιλέξουν 1 (2 ώρες) γίνονται 8 από 14 που ήταν μέχρι πέρσι: Αρχές Οικονομίας, Β' Ξένη Γλώσσα, Στοιχεία Αστρονομίας & Διαστημικής, Γραμμικό Σχέδιο, Ελεύθερο Σχέδιο, Εφαρμογές Υπολογιστών, Διαχείριση Φυσικών Πόρων και Νεότερη Ευρ. Λογοτεχνία: Ιστορία & Κείμενα.

Δείτε το ΦΕΚ με το Ωρολόγιο Πρόγραμμα της Α' και Β' Λυκείου στο τμήμα "Ενδιαφέρουν" του εκπαιδευτικού portal: http://www.ekp.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου